Sjukgymnast

Det är ju inte klokt vad länge man måste vänta för att få komma till sjukgymnast.
Jag ringde till två ställen idag, ena var det tre veckors väntetid för. Den andra jag ringde var det minst två veckor, jag skulle dock ringa tillbaka till honom på onsdag och se om han hade några avbokningar.
Så nu får man se hur det går, det kan ta allt från några dar till ev en månad.
Jag har ju för sjutton bara ca nio veckor kvar.
Jag får väl vänta och se, men drygt är det.

Lite kärlek från pappa till kotten

Tyckte det blev en söt bild, Jens händer på min mage.
Däremot ser man att naveln blir mer och mer otydlig. Känns som jag är helt platt snart!
Den är nästan bara som en prick nu, om jag har tur kanske den bara blir platt och inte poppar ut. Men det kräver nog en hel del tur.
Men jag känner i alla fall att jag har lite hud kvar att växa i, det är inte helt tight än.
Jag kanske har bra hud som kan sträckas och dras tillbaka så pass att jag blir platt igen efteråt, man kan ju hoppas i alla fall. Eller så blir det helt randigt sista veckorna för att jag kommer bli så stor.
Det är konstigt att vara så oviss om vad som kommer. Jag är van att veta allt innan det händer, men inte den här gången. Men det är nog bra för mig!

Ur min synvinkel

Tänkte visa hur världen ser ut genom mina ögon just nu.
Jag ser inte direkt mycket av golvet. Fötterna har jag inte sett på länge kan jag säga.
Ifall hunden sitter för nära fötterna så ser jag honom inte heller ^^

Magen v 31 (30+0)

Nu är jag rund som en boll, på riktigt.
Jag gillar dock formen på min mage, tycker den ser tilltalande ut. Men jag känner mig enorm.
Blodådrorna har börjat synas lite mer, men inte så hemskt farligt än. Men de är tydliga när det är ljust.
Har inte så mycket "backfat" heller så det är skönt.
Jag har gått upp ytterligare ett kilo tror jag, men jag litar inte så mycket på vågen här hemma. Jag ska till barnmorskan på tisdag och då ska jag be om att få bli vägd och få reda på min startvikt. Jag glömde ju att göra det ordentligt förra gången.
Jag har fått lite högre puls, det ska antagligen vara för att pulsen kompenserar för det låga blodtrycket. Men man blir lite trött av det.

Hemma

Nu är jag hemma igen, med alla djur och Jens.
Och en ny vecka har fått, nu är jag i vecka 31!
Blir lika förundrad när det blir en ny vecka varenda gång. Jag ska ta och fota magen ikväll också.
Igår kände jag foten från lilla kotten för första gången ordentligt, högst upp på magen petade den ut, när man petade tillbaka på den drog han den tillbaka och sen efter en stund kom den igen. Väldigt roligt att han reagerar och ger respons på det sättet.
Nu ska vi laga lite mat, får se vad det blir för något. Är bamsehungrig redan nu, men det är väl antagligen för att min kropp går på sommartid fortfarande.
För första gången i mitt liv har jag inte behövt bli påminnd för att komma ihåg att klockan ska tillbaka. Jag har en tendens att alltid glömma det.
Nej nu blir det mat!

Nudistdammsugning!

Jag har hittat en sida med fina bhar för ammning!
De man hittar på vanliga butiker är ju inte direkt "snygga". Nu vet jag vad jag ska önska mig i julklapp ^^
Man får ju passa så man inte beställer en för liten med. De som är på sidan är väldigt fina i alla fall.
l
http://glammom.se/
l
Idag ska jag skjutsa Jens till militären, han ska ut och leka i skogen igen.
Har redan klippt honom idag och gjort massor av saker. Har skrivit ett fint litet brev till honom också som jag ska försöka smuggla ner i hans väska utan att han märker något. Får se hur det går.
Det gäller att det ligger högst upp i väskan också så han inte missar det.
Han överraskade mig rejält idag också. Jag sitter och kollar på tv och skriver på datorn i soffan. Han dammsugade och jag tänker inte mer på det, han skulle ju dammsuga upp håret på golvet från när jag klippte honom. Men han passar på att ta större delen av lägenheten på en gång. Jag tittar upp på honom när han står framför tv:n och vad får jag se, ptja en karl som dammsuger naken!
Han tyckte det var jättekul att jag inte märke något :P
Det är ju ingen brist på knasiga påhitt här hemma kan man säga.

Lite bilder från dagen

Här är en bild på skylten vi köpte för presentkortet idag. Passande med tanke på vad det är för dag idag och att vi får en liten bebis snart :)
Maten idag, det blev misslyckande på misslyckande. Hade god lust att sätta mig på golvet och grina när maten var klar. Först ville Jens hellre ha strips än hemmagjord klyftpotatis och det var väl okej. Sen så hade bearnaise såsen utgången, och sen så hade Jens satt på ugnen på S alltså snabb, och jag brukar aldrig göra det.
Så jag stoppade in köttet i godan ro och väntade på att det skulle bli rätt innertemperatur utan att böja mig ner och kika då jag är stel som en gammal tant.
Köttet blev i princip kokt istället för ungsstekt. Galet frustrerande helt enkelt.
Jag räddade det typ genom att ta ut det och sen höja temperaturen och vrida till den vanliga inställningen och ge det lite yta, men guuud vad besviken jag var. Och är fortfarande.
Nu ska vi äta efterrätt och den kan väl inte bli dålig, det är ju bara granatäpple med glass. Jag har god lust att gå och lägga mig i badet en stund men säg nej det gååår inte. Avloppet är det halvstopp i så ifall man duschar så går det bra. Men det går inte att tömma ett badkar, då åker allt ut på golvet. Allt går bara fel idag.
Men vi fick i alla fall en fin skylt.

Ett år idag!

Jösses vad snabbt tiden har gått, vi höll totalt på att glömma bort att vi har varit ett par i ett år idag!
Vi har spenderat dagen med att springa ärenden och så passade vi på att köpa en liten skylt på blomsterhandeln för vi hade ett presentkort där sen tidigare. Jag köpte även två ammningsbhar på h&m för jag får ont av byglarna i mina vanliga bhar nu. De kostade bara 200 kr för två st så det var nog värt det. Om de inte är sköna när jag provar dem så får dem åka tillbaka. De är egentligen lite små i storleken också men det kanske går att mosa på sig iaf :P
Nu ska jag ta och laga mat, vi lyxade till det idag dagen till ära. Och så kommer vi ju inte ses på flera dagar nu heller för Jens ska iväg på övning med militären igen.
Så han blir borta tors-söndag. Inte så roligt för mig men desto roligare för honom.
Idag ska det i alla fall serveras fläskytterfilé med någon slags potatis och sås och efterrätt med vaniljglass och granatäpple. Inte dumt alls faktiskt.
Det blev granatäpplen för att de var så förbaskat billiga på Lidl idag när vi var där och skulle köpa våra yoghurt, som vi alltid köper där för den är mycket godare och billigare än överallt annars. Granatäpplerna kostade iaf bara 10 kr för två st!
Jag ska lägga upp bild sen på både maten och skylten vi köpte :)

Höften bråkar

Jahapp nu har höften börjat bråka ordentligt igen.
Igår kväll så kunde jag knappt ta mig till toaletten, Jens fick komma och hålla i mig så jag kunde gå. Sen när jag vaknade i natt och var väldigt törstig så höll jag på att inte ta mig upp ur sängen. Det gör väldigt ont att sätta sig upp. Sen så när jag väl kommer upp och ska gå så kan jag knappt sätta ner foten för ischias.
Jag får has, halta fram. Sen ibland i några minuter så är det helt bra.
Så går en stund och det kommer tillbaka igen. Väldigt frustrerande. Det vore ju inte så skoj om jag är ute och går själv och det slår till. Då kommer det ta timmar för mig att gå hem igen. Så det blir nog att ringa sjukgymnasten idag och se till att få en tid så jag kan få ett bälte och kryckor, ifall att.
Jag kan ju inte bli stillasittande för att jag inte vågar gå ut själv. Ryggen gör också ont fortfarande. Men det kan ju höra ihop, att jag spänner mig för att jag får ont i höften och därför får ont i ryggen.
Högra foten som spökade förut igenom att pirra och göra ont ibland har börjat igen också. Det märks att kroppen tycker det är jobbigt att bära så tungt.

Katt och magmys

Misse gillar verkligen min nya stora mage. Perfekt som nackstöd verkar han tycka.
Han är himla mysig ibland, men det blir rätt tungt att ha 7 kg katt på benen när man redan har dålig cirkulation för graviditeten. Men vad gör det egentligen, när man får lite kärlek från en riktig mys katt!
Han brukar smyga fram när jag ligger på sidan och trampa på magen från sidan, då ställer han sig bakom mig och ställer framtassarna på magen och trampar. Bebisen brukar sparka tillbaka, men det gör bara att katten spinner ännu mer och trampar mer. Nu har han i alla fall slutat springa in och lägga sig i spjälsängen, han har förstått att han får bara skäll när han gör så.
Han får hålla sig till sin skinnfotölj i vardagsrummet.

Presenterna

De här sakerna låg i babylådorna, sen var det massa tidningar och reklam också.
Men det var en del vettiga saker. Napparna kostar runt 80 kr egentligen, dem såg jag på affären innan jag fick lådan. Det var ju tur att jag inte köpte dem då :P
Jag var så nyfiken på blöjorna så jag öppnade en förpackning för att kika på hur små de var. Det är så kul att se vilken liten plutt som kommer.

Magen v 30 (29+1)

Nu börjar det bli lite tungt, ont i ryggen och i höften.
Han sparkar och bråkar dygnet runt. När han är aktiv är det ca 10 starka rörelser på tio minuter, så det är en riktigt aktiv liten bebis. Han har börjat trycka lite nedåt nu och jag har börjat känna av sammandragningarna.
Jag har även blivit lite tröttare, men inte lika trött som i början av graviditeten.
Otympligare blir man också, jag föredrar att inte plocka upp saker från golvet då det är som ett helt träningspass. Skorna får jag på mig genom att slänga upp skon på ena tån och lyfta upp dem och ta på mig dem ståendes på ena benet. Det är tur att vi har sittplatser i hallen när jag inte kommer kunna göra så längre. För den dagen kommer garanterat.

Whoa 30 veckor!

Galet fort det går som alltid.
Igår blev det 30 veckor. Nu är det bara tio veckor kvar. Och tiden susar fortfarande förbi i en väldig fart.
Vi kom hem idag, det blev en lite längre visit än vad som var tänkt för att jag hade så ont i ryggen igår så jag ville inte köra bil i en timme i sträck.
I lördags var vi hemma hos min syster och åt middag. Supergott var det!
Sparrissoppa först, sen köttfärspaj och sen swartzwald tårta till efterrätt. Jag kunde nästan ha rullat fram när vi åkte hem vid halv två på natten. Jens somnade i soffan innan vi åkte.
l
På söndagen var vi hemma hos Jens mamma och hälsade på. Fick mat och fikade.
Sen åkte vi hem till mina föräldrar för att sova över. Vi hade ju tagit med oss katten också, så vi hade alla djur med hem till dem.
Katten och hunden åkte i bagageluckan tillsammans, lösa. Vi har ju sånt där galler så att det är hundbur där bak. Det är lite roligt att de klarar av att sitta så tight ihop där bak utan att det blir bråk. Jag har världens bästa djur helt enkelt.
Senare ikväll ska jag fota både magen och presenterna från babyboxarna.
Och så fick jag med mig lite saker mamma stickat hem också, lite babysockor och en filt och två mössor och en tröja, väldigt fina. Inte alla barn som har den lyxen. Den ska också fotas och läggas in.

Hämtat babyboxar!

Idag har jag farit runt i bilen och hämtat gratis babyboxar lite överallt.
Fick lite fina saker ändå, nappflaska, fyra st skedar, två nappar, massa tidningar, en liten nessesär med tvål och badleksak, lite blöjor, och lite annat smått och gott.
Jag hade hoppats på en blöjhink också men den verkade dem inte ha på barnens hus, lite surt faktiskt.
Det var mest den jag var ute efter faktiskt. Men jag ska försöka kika på vart jag kan hämta en sån.
Sen så får man ju fler gratissaker från libero tror jag, när man är på bb och har fött. En skötväska med en massa saker i.
Gratis är ju alltid trevligt så att säga.
Nu ska jag lägga mig och bläddra lite i tidningarna, det var ju faktiskt fyra stycken vanliga mamma tidningar. Inte helt dumt att sitta och kika i.

Hungrig IGEN?!

Vad är det för fel på mig egentligen, eller ja det är väl inget fel egentligen.
Men jag har varit så himla hungrig idag.
Och nu fast jag borde sova, så är jag hungrig IGEN!
Jag lär väl äta ihjäl mig om jag får just nu. Men det är väl bebisen som vill ha massa extra att lagra fett med för att komma ut som en söt knubbig liten kotte. Man får passa sig så man inte överäter bara!
Tror jag ska hålla mig till mitt gurkvatten ikväll, får se om det går.

Alla program om barn

Ja jösses det känns som varje kanal har ett program om barn.
Par som har svårt att få barn, folk som inte kan uppfostra barnen. De som adopterar och folk som föder. Tonårsmammor till höger och vänster och dokumentärer.
Det kan ju inte vara så att det alltid har funnits och jag har fått upp ögonen för dem nu bara för att jag är gravid. Det måste ju vara någon barnprograms boom som håller på.
Vissa av programen är toppenbra, andra är mest tidsfördriv.
De flesta av de nyare programen som startat i höst är faktiskt helt okej att titta på.
Jens har dock tröttnat för länge sen. Han har sett sig mätt på program om barn för ett bra tag framöver.
Om det inte kommer något nytt spännande som är lite annorlunda.
Man förstår helt plötsligt att för alla som vill ha barn och alla som har barn kretsar världen runt det lilla knyte man får eller önskar sig. Det har varit svårt att greppa det förr. Och man har ändå i minnet när man tyckte det var superdrygt med alla som bara snackade om barn hela hela tiden.
Så nu sitter man och vaktar sin tunga och försöker att inte bomba sönder facebook  med massa om bebisen, sånt som för andra är så oviktigt men som för oss är så stort.
Istället får Jens dela allt med mig, allt från när bebisen huvud och fötter sveper över magen eller när han har hicka. Eller när det blir panikfart till toaletten för att han pressar på urinblåsan. Och hur söta alla bebissaker faktiskt är.
Allt är så nytt och spännande och varje dag upplevs till fullo och stoppas in i minnet som en ny lärdom.
Det är inte ofta livet är så givande som när man är gravid. 
Och snart, får vi nytta för de små tossorna som väntar på ett par fötter att värma. Endast 79 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum!

Puh

Idag har man varit effektiv, storstädat och städat akvarium.
Är helt slut, men nu är det rent här i alla fall.
Nu ska vi bara åka och handla också, innan jag blir allt för trött. Bytt gardiner och putsat fönster har jag också gjort.
massor av saker som jag funderat på ett tag nu helt enkelt.
Har fortfarande ont under revbenen så det blir ingen kör ikväll.
Känner också att hjärtat jobbar på mer än vanligt. Men det har nog snarare med den ökade blodmängden att göra.
Imorgon ska vi åka iväg ganska tidigt för att åka hem till mina föräldrar.
Ska förbi en gammal arbetsgivare och hämta arbetsintyg också.
Och så ska jag förbi apoteket och hämta ut en gratis blöjhink och lite annat smått och gott. Jag ska passa på när jag åker ner till föräldrarna för vi har inte det apoteket som delar ut dem här.
l
Och jag har kommit på några saker jag vill ha hem hit som saknas.
  • Nya drapå lakan.
  • En bra skurhink.
  • En lykta för värmeljus att hänga på väggen i hallen.
  • Prydnadskuddar till soffan, vi har på tok för få.

Tillåt mig att säga AJAJAJ

Har så himla ont under revbenen :(
Man har inte direkt någon lust att andas när det känns som om någon sparkat en så hårt den kunnat i revbenen.
Det är nog första gången det gör ont redan på morgonen. Så det verkar ju inte bli bättre.
Ska vänta ett tag och se om det går över. Jag har ju inte ätit något fett idag så det kan inte bara bero på det.
Det kanske är bebisen som bråkat med mina organ.
Egentligen har jag ju kör idag men ifall jag inte kan andas så känns det rätt meningslöst att försöka sjunga.
Men jag får se hur jag ska göra.
Jens har fått tvätta lite på morgonen, men jag ska ner och hjälpa honom nästa vända.
Sen blir det storstädning. Vi ska ju vara borta i helgen och då är det lika bra att göra nu.

Veckoplaneringen

Nu börjar veckans schema falla på plats.
Lite saker att göra har jag ändå.
Torsdag- försöka tvätta lite, ringa lite samtal och städa.
Fredag- Åka ner till päronen och byta till vinterdäck.
Lördag- Åka hem till systeryster och gå på middag.
Söndag- Lite oklart ännu, finns ett par saker att välja på.
l
Tycker att det är skönt att veta vad som händer några dagar i förväg så man kan planera och slipper stressa.
Idag har jag ont under revbenen igen. Funderar på att höra av mig till min läkare och höra hur man ska göra för att kolla om det är gallan som spökar.
Snart går jag in i vecka 30 också, helt galet verkligen. Eller ja 29+0, beroende på hur man räknar.
Det är fasiken inte lång tid kvar nu.

Onsdagsfix

Nu har vi varit nere på stan och fixat lite saker. Har nollat min preleminära självdeklaration på skatteverket då det inte blev något eget dansföretag utan vi valde att bli anställda istället.
Sen var vi och fixade gemensamma konton och kontokort. Det behövs verkligen nu, börjat bli trassligt med att överföra pengar hit och dit hela tiden.
Men det var inte klokt hur lång tid det tog på skatteverket vi väntade i 40 minuter, och det var två nummer före.
Jag förstår inte att det kan ta så himla lång tid.
En annan rolig sak idag var att Jens skulle posta ett brev, han ville inte slicka på klisterremsan för att han tyckte det var äckligt så han försökte få mig att göra det. Vilket jag vägrade.
Så han lät hunden slicka på brevet ist :P
Det funkade bra faktiskt, men såg väldigt roligt ut!

Kvällen

Idag har det varit danskurser. Jag sov så dåligt i natt så att jag var helt vimsigt i huvudet.
Men det gick rätt bra ändå, fast jag inte hade skallen med mig.
Vi glömde till och med sladden till datorn hemma så jag var tvungen att åka hem i pausen och hämta den.
Nu hoppas jag bara att jag kan sova ordentligt i natt så jag slipper vara helt borta imorgon också.
Det kliar ju en hel del i benen nu också. Precis när jag ska sova sätter det igång och sticker i benen.
Så jag får gå upp och gå ibland flera gånger per natt för att det ska släppa.
Ont på höger sida under revbenen har jag också. Börjar misstänka att det är gallan som strular.
Känns precis som man fått en ordentlig smäll där som gett ett redigt stort blåmärke i kroppen.
Så jag får helt enkelt dra ner på fettet så kanske det lugnar ner sig, har ingen lust att spränga gallstenar alls.

Sjukskrivning

Äntligen går något åt rätt håll! Var ju till läkaren idag på förmiddagen.
Blev tack och lov sjukskriven. Det behövdes verkligen.
Nu ska bara försäkringskassan godkänna det också. Ska skicka in papprerna direkt så jag får besked så snart som möjligt så jag slipper tänka på det.
Läkaren var superbra, hon lyssnade på allt jag sa och tog med det i beräkningen istället för att bara köra över mig som vissa läkare har gjort genom åren.
Jag sa att jag verkligen ville fortsätta jobba så mycket som jag orkar och gör just nu. Och det tyckte hon lät som en bra idé. Jag ska fortsätta med danskurserna för att jag mår så bra av det och tycker det är kul.
Men nu slipper jag oroa mig för att jag inte ska få någon anställning för att jag är gravid i alla fall.
Jag menar vem anställer någon som är i sjunde månaden. Finns nog inget företag som tar sig an någon som snart ska ha barn och sen vara borta i flera år.
Dansen ska jag försöka fortsätta med istället för att plocka ut alla dagar från fk sen.
Nu hoppas jag på att jag kan stressa ner lite.

Läkartid

Om 40 minuter ska jag till läkaren och se om jag kan få bli deltidssjukskriven.
Jag hoppas verkligen att läkaren lyssnar.
Man har ju haft en hel del översittarläkare under sina dar. Men det är i alla fall en kvinna så nu får man se.
Klarar inte av denna stressen nu.
I natt hade jag onda sammandragningar flera gånger. Sov knappt någonting.
Så fort jag vände på mig satte det igång.
Håll tummarna att hon lyssnar!

Skallebang

Hm det började som ont bakom ögonen och har nu utvecklats till riktig huvudvärk.
Hoppas den går över när jag dricker mycket och sover.
Det är ju så irriterande att ha huvudvärk.
När vi var och handlade så fick jag lite samandragningar i magen. Var tvungen att stanna upp och vila lite. En av dem gjorde faktiskt ont. Då blir man ju lite orolig. Men det gick över sen.
Sen gjorde magen ont igen när jag skulle luta mig framåt när vi skulle äta middag. Misstänker att kotten bestämde sig för att ligga på något konstigt sätt och inte gillade när jag vek ihop mig. Det slutade göra ont så fort jag lutade mig tillbaka.
Jag syndade lite idag också, köpte en 100g chokladkaka och julmust.
Jag kan knappt förstå att de säljer julmust i oktober, men visst. Det fick mig att känna som det var lite närmare jul än vad det kanske är. Och ju närmare jul desto kortare tid tills vi får träffa vår lilla prins <3

Höften överlevde

Helt otroligt, även fast jag dansade igår så kan jag gå idag. Utan att det gör speciellt ont!
Morgonen var trögstartad dock, stel som en pinne när jag vaknade.
Lite träningsvärk hade jag också.
Idag har jag skruvat upp ytterligare en hylla i köket att ha plåtburkar på. Det börjar bli lite fullt nu.
Men samlar man så gör man. Men jag får nog börja byta av och ställa undan några burkar ibland istället.
Sen så jag har hört av mig till gamla arbetsgivare för att få ut ordentliga arbetsgivarintyg. Inte det lättaste när det var minst tre år sen för dem jag ska få tag på.
Och så har jag städat ena akvariet också. Det är så mycket yngel där så nu är det extra viktigt.
Imorgon ska jag till läkaren, sen ska jag till en bekant tillsammans med Jens. Och efter det är det danskurser hela kvällen. Mycket att stå i, och på onsdag ner på stan och fixa lite saker.
Tordag är ledig än så länge i alla fall.
Och just det vi måste handla idag också. Jag ska försöka städa lite mer idag också, putsa lite fönster och badrummen, torka golven behövs också.
Någon dag ska jag ta tag i att tvätta klädseln i soffan. Mycket som susar runt i skallen helt enkelt.

Nydansad

Oj vad roligt jag haft ikväll :)
Var ute och dansade till Zlips sista spelning på lagårn i västerås.
Så himla synd att de ska sluta :(
Vi var där med lite elever som går på våra danskurser. Jag dansade inte med så många andra än Jens, jag vågar inte riktigt för magen. Man vill ju inte krocka med någon när man har så värdefull last i magen.
En armbåge vore inte helt toppen det heller.
Hunden blev så glad att han gnylade när vi kom hem. Han liksom piper och ylar på samma gång. Låter väldigt roligt och han gör det bara när han blir riktigt riktigt glad.
Nu får jag hoppas på att höften inte strejkar helt imorgon. Men jag ska ringa till sjukgymnasten så jag kanske kan får kryckor för när ischias strular. Det viktigaste är ju att jag kan fortsätta röra på mig. Om jag blir stillasittande blir jag bara stelare.
Det är bara irriterande när det gör så ont att man inte kan sätta ner foten. Men det går ju över som sagt.
Kände av det lite när vi kom hem och hade klivit ur bilen.
Men det var i alla fall trevligt att man fick lite annat att tänka på än allt trassel när vi dansade.

Magen v 29 (28+0)

På de här bilderna syns det att magen börjar klättra uppåt. Inte konstigt att jag har fått svårare att andas!
På översta bilden ser man det hemska klistret från EKG lapparna. Det är verkligen supersvårt att få bort!
Naveln är så gott som obefintlig.
Kotten ägnar mycket tid åt att åla runt i magen och göra så att den ser lustig ut. Ibland ligger han långt ut och ibland långt in, ibland nästan på tvären och för det mesta sparkar han uppe vid revbenen.
För någon månad sen dök en prick upp på magen, den sitter där än. Den syns på den översta bilden. Nästan emellan naveln och klistret. Jag har verkligen ingen aning om vad det är för något.
Och har aldrig haft den där förr, och den går ju inte bort heller. Väldigt konstigt.
En sak är jag i alla fall nöjd med, och det är att höften fortfarande är tydlig, det betyder ju att jag inte lagt på mig så mycket egentligen.

Min älskling!

Måste bara skryta med att jag har en så snygg pappa till mitt barn ^^
Jag vet nog ingen som lyckats bli så bra på id fotot som han dessutom :)
Dock är det jag som stått för frisyren!
Väldigt bra jobbat av mig!

Hur mycket ska jag gå upp?

Jag har börjat fundera på det här för ett tag sen.
Hitils har jag gått upp ca 5-6 kg sen start och är i v 29 imorgon.
Hittade en sida på nätet där det stog lite mer information.
l
http://www.alltforforaldrar.se/page/artikel/din-vikt-under-graviditeten
l
Det kan ju vara bra att hålla lite koll så man inte börjar moffa i sig och blir superstor.
Vätska kan man ju inte göra så mycket åt förutom att dricka mer så det inte fastnar i benen.
Rör på mig gör jag ju mindre än vanligt också så lite får jag nog räkna med att gå upp.

Ischias smärta

Jösses, vi har flyttat saker till tippen idag och jag lyfte väl lite mer än vad jag borde.
Och det straffar sig nu kan jag säga!
Känns som något elakt litet djur har bitit sig fast i övre delen av rumpan. När första chocken kommer så bara svartnar det för ögonen för att det gör så sjukt ont. Sen går det över steg för steg.
Sen är det bra en stund igen och sen helt plötsligt hugger det till igen. Oftast när jag bara går helt vanligt så hugger det till. Så viker sig det vänstra benet och vips så har jag nästan ingen kontroll över vad som händer. Inte direkt ett roligt tillstånd. Man ser ju inte helt frisk ut när man vrålar till och benet viker sig och man fumlar efter någonstans att hålla i sig.
Det är ju tur att det går över om jag rör på mig lite mer. Men man har inte direkt någon lust att röra på sig när det slår till. På måndag ska jag ringa till sjukgymnasten och boka tid så jag kan få tag på kryckor som jag kan ta till när det är som värst. Man vill ju inte dratta på arslet bara för att man inte har något stöd att ta tag i.
Och så blir det ju mycket lättare att fortsätta gå sen ifall man har stöd. Annars får jag gå och hålla mig i väggarna eller möbler. Eller så får Jens komma och ge stöd.
Man behöver ju inte krångla till det i onödan.

Mysmorgon

Helg igen, veckorna går snabbt. Imorgon är det dags för en ny vecka för mig och bebis. Då går vi in i vecka 29.
Då ska vi lägga in en till bild på magen. Tänk imorgon är det bara elva veckor kvar till beräknat förlossningsdatum.
När vi vaknade idag låg vi och kramades en stund jag och Jens.
Bebisen sparkade och sparkade och vände sig gång på gång. Jens kände att han sparkade med båda fötterna.
Det är lite roligt nu när han kan känna av det mer och mer.
Snart blir det väl så att man ser fötterna pressas utåt på magen.
l
Idag ska vi bara småplocka lite och städa det vi inte hann igår.
Sen så har vi inget planerat som är speciellt. Jag skulle behöva gå ner i förrådet och sortera lite, ta fram varmare jackor och sånt som behövs.

Ont i revbenen :S

Det trycker på en hel del här!
På höger sida precis nedanför bröstet. Det känns som det töjs eller liknande.
Gissar på att den är en liten gosse som ligger och pressar och försöker få plats.
Det är nästan så man har lust att ta tag i revbenen och dra dem utåt.
Känns som någon sakta blåst upp en ballong innanför revbenen.
Det gör ont att andas, och att ha bh på sig. Egentligen gör det ont att sitta rakt upp och ner också men det måste jag ju göra. Andas också ifs ^^
Men han ligger väldigt långt upp nu, längtar tills han halkar ner en bit så jag får andas ordentligt igen.
Just nu känns det som magen kommer klättra så högt upp att jag inte kommer behöva bh alls.
l
Tidigare på kvällen idag så har vi städat lite här hemma. Plockat iordning och sorterat allt och städat vanligt.
Vi har även sorterat alla papper som finns i lägenheten.
Fick en mapp av mamma med plastfickor i, 13 st för att vara exakt. Den blev full illa kvickt kan jag säga.
Olika fickor med olika slags räkningar och viktiga papper.
Längst fram hamnade aktuella räkningar. Man känner sig lite duktig och som om man aldrig kommer bli en av de där människorna som hamnar i lyxfällan när man gjort så!
Klappar sig själv lite på axeln för att man är så organiserad.

En fredag av göromål

Idag har vi farit runt en hel del. Gjort allt som ska göras.
Vi tog oss tid att luncha på stan för första gången också. Vi slutade danskursen lagom till lunch. Fick tag på en riktigt billig och supergod thai/kina buffé.
När vi sitter där träffar vi en del folk vi känner. Den här staden är verkligen liten poängterade Jens.
Men det är verkligen bara trevligt. Gillar inte städer där man är helt anonym och aldrig känner igen någon. Sen så åkte vi för att handla på ica, vi måste ju ha lite mat hemma också. Där träffar vi två till av våra danselever. De ska följa med oss ner till västerås och dansa i helgen.
l
Jag ringde även a-kassan. Och tydligen blev jag inte godkänd bara för att jag inte skickat in alla uppgifter som behövs?!. Vilket inte stämmer, om de bara tog sig tid att titta igenom papprerna skulle de se att allt fanns där. Men nej då jag var tvungen att skaffa några extra papper och skicka in dem med. Men då skulle det bli en annan handläggare. Antar att han jag hade inte hade lust att jobba mer. Så då skickar de helt enkelt vidare till nästa person.
Jag förklarade allt för honom och att allt står i papprerna jag skickat in en gång redan. Men han vägrade lyssna, och sa bara att jag får överklaga. Man blir ju så himla trött.
Men jag får väl bråka vidare då, precis som alltid.
Jag hade ju till och med skickat med ett personligt brev som förklarade alla papper. Idioter som sagt.
l
Jag har i alla fall clementiner att trösta mig med, och te. Två bra mysiga saker med hösten i alla fall.

Planering

Nu har jag lite att tänka på igen, imorgon ska vi hålla danskurs för tredjeklassare. Skönt att bli sysselsatt med något. Imorgon har vi även en hel del andra saker att göra.
Jag ska ringa a-kassan och fråga vad fasiken de håller på med. 
Och hämta extranyckel på hyreskontoret för att min pappa fick en nyckel ifall det blir att vi måste åka in till sjukhus igen så han kan ta hunden. Sen så ska vi förbi trafikskolan också för att boka lektioner och kika på lite information om Jens körkort. Han behöver verkligen körkort, dels för att komma in på utbildningen han vill samt för att kunna söka andra jobb. Och så är det ju bra om han har det tills vi ska ha barn också.
Sen ska vi handla.
I helgen har vi inget direkt planerat tror jag, förutom ev på söndag då vi kanske ska åka ner till Västerås och dansa.
På måndag är det fritt igen, på tisdag är det läkartid samt danskurser.
Efter det finns inga planer förens på lördagen när vi ska hem till min syster och hälsa på och bli bjudna på middag. Samtidigt ska vi förbi min kompis som bor på vägen till min syster.
Det är bra att det finns något att se fram emot i alla fall så jag slipper sitta helt sysslolös och oroa mig.

Nu blir jag tokig snart!

Nu har jag fått ett brev hem om att jag är nekad a-kassa.
Hur i h-vete då undrar jag! Jag har rätt till den då jag har överhoppningsbar tid för att jag var sjukskriven. Men det har de tydligen inte tagit med i beräkningen. Jäkla sopprötter!
Och de har även lyckats "tappa bort" min andra ansökan om retroaktiv a-kasse ersättning. Fast den låg i samma brev! Jag förstår verkligen inte hur inkompetent man får bli!
Jag blir bara mer och mer stressad och det här gör verkligen inte saken bättre. Och till råga på allt går det ju inte att ringa dem hur som helst heller, utan de har en kort telefontid mitt på dagen bara. Hur fasiken tänker dem, om man är arbetslös så kan man väl inte bara ringa under lunch eller??
Lagom kul att man måste vänta till nästa dag bara för att posten inte kommer med en gång på morgonen. Men det kanske var planen. Att strula så mycket som möjligt så folk inte orkar bestrida. Och det är ju knappt värt att bestrida heller så lite pengar som man får.
l
Jag känner att jag blir mer och mer stressad ju mer som hamnar på "problemhögen".
Igår ringde jag till vårdcentralen och sa att jag ville ha en läkartid för ev sjukskrivning. Jag fick då beskedet att jag skulle vänta i en vecka, för jag kanske var bra igen då lagom tills min sjukskrivning som gäller hos försäkringskassan går ut. Vilket ledde till en annan oro, att jag inte ska få någon läkartid inom lagom tid så att det blir ett glapp i sjukskrivningen då läkaren inte får skriva tillbaka när de träffar en. Utan det är från dagen de har träffat en det gäller. Jag vill verkligen inte riskera att hamna utanför systemet en gång till.
Så på grund av detta ringde jag igen idag och bad om att jag skulle få en läkartid innan min vecka är slut så jag slipper oroa mig. För att det hjälper mig inte alls att oroa mig för ytterligare en sak.
Jag fick då prata med en annan sköterska än första gången och hon såg till att hitta en tid till mig. Det blev en jourtid då de hade ont om tider, så min magkänsla var rätt.
Och den är först nästa tisdag.
Efter det kan jag få vänta i 30 dagar på beslut från föräkringskassan. Men jag förlorar knappt några pengar på det ändå då ersättningen är så låg så det spelar ingen roll känner jag.
Jag mår bara sämre ju mindre kontroll jag har över situationen, så nu måste jag först och främst försöka hitta tillbaka till kontrollen. Jag tänker inte låta allt sänka mig helt igen.

Morgon igen

Nu har jag sovit igen det jag missade när jag var på sjukhuset.
I natt så har jag sovit i 10 ½ timme. Jag blir ju så matt när hjärtat inte gör som det ska också.
Det enda jag kan göra själv är att försöka andas djupa andetag när jag kommer på det själv. Jag har ju väldigt stor lungkapacitet i vanliga fall, men nu när jag är gravid känns det som det är nere på ungefär hälften.
Jag har ju väldigt djup bröstkorg så det är ju inte så konstigt att när kotten växer så tränger han undan lungor och magsäck. Jag kan ju inte äta lika mycket som vanligt heller så.
Det är ungefär nere på hälften också.
Och det har lett till att jag antagligen gått ner lite i fett, det klagar jag däremot inte på.
Bara kotten får det han behöver så spelar det ju ingen roll. Det gäller bara att äta nyttigt när jag äter så.
l
När jag vaknade idag var jag lite rosslig i halsen. Och igår innan jag gick och la mig fick jag ont i huvudet.
Jag tror att min kropp håller på och arbetar emot att få Jens förkylning nu.
Så om jag vilar och äter bra nu så kanske jag kan slippa att bli sjuk.
Han mår ju redan lite bättre. Lite mindre snuvig är han i alla fall. Hoppas att det är en vanlig förkylning bara!

Måendet under kvällen

Nu är det natt igen, pulsen har ökat under kvällens gång.
Men nu har den börjat gå ner igen tack och lov.
Jag förstår faktiskt inte vad som får min puls att gå upp, fast jag sitter still i soffan.
Hjärtat har strulat lite men inte alls som igår. Det har slagit lite dubbelslag bara.
Jens har även hunnit bli riktigt förkyld, det verkar som det är influensa. Med tanke på hur nära vi har varit de senaste dagarna så är med största sannolikhet jag redan smittad och i så fall lär det bryta ut i morgon eller någonstans däromkring.
Har verkligen inte någon lust att bli sjuk i flunsan också.
Revbenen på höger sida gör svinont, men bara ibland. Tror det beror på att lilla kotten ligger och spjärnar emot dem. Men jag är inte riktigt säker. Jag tog upp det när jag var på sjukhuset men det var ingen som brydde sig.
För pulsen går upp när det gör ont också, men det är ju bara naturlig reaktion.
Nu vill jag bara ha lite lugn och ro och slippa bli sjuk igen.

Ambulansfärd

Nu börjar jag kvickna till efter nattens strapatser. Det har hänt mycket under natten som inte går att förklara men jag ska försöka i alla fall.
Vi hade haft danskurs under hela dagen och jag mådde toppen när jag kom hem på kvällen.
Efter säkert en timme hemma när vi hade ätit så började jag må lite konstigt. Blev lite yr i huvudet och yrslig.
Hjärtat började slå oregelbundet, stannade upp och rusade. Slog vanligt i några slag och rusade igen. Och så höll det på i säkert tio minuter, då började jag tappa känseln i fötterna.
Jag kikade lite på nätet vad det kunde vara men kom inte fram till något vettigt.
Så jag ringde in till 1177 och frågade vad jag skulle göra och vad som kunde vara fel. Hon som jag pratade med sa direkt att jag skulle ringa ambulans.
Jag frågade varför och vad det kunde vara för något. Hon sa att ev kunde det vara havandeskapsförgiftning och även om det inte var det så skulle jag ringa in för att det var hjärtat som uppförde sig så konstigt plus att jag är gravid.
l
Jag ringde 112 och fick prata med personalen som sa att det kommer någon på en gång. Det tog säkert bara 10 minuter innan de kom. Under den tiden hade hela kroppen börjat skaka. Det var som om jag hade frossa.
Det enda som hindrade det från att skaka var ifall jag spände mig allt vad jag hade.
De satte på ekg slingor och tog med mig ner till ambulansen.
Vid det här laget skakade jag så pass att tänderna rasslade och jag inte kunde prata ordentligt. Vi kom till västerås relativt snabbt. Under resans gång lugnade hjärtat ner sig och arytmin som sjukvårdaren känt tonades ner. Min puls började även gå ner avsevärt.  När de hämtade mig var min puls lika hög som om jag skulle ha löptränat. Och min vanliga vilopuls ligger på runt 60 ibland lägre.
l
Väl inne på sjukhuset mådde jag mycket bättre igen. Jag hade ingen yrsel och skakningarna gav med sig lite mer, men ändå kommenterade sjuksköterskorna att jag skakade så mycket. Och det var kanske en tiondel av vad det var innan jag blev hämtad. 
Vi blev inskjutsade på ett rum på akuten och det kom läkare och pratade med mig och tog massor av prover.
De tog vanliga blodprov och ett som skulle mäta syran i blodet. Han fick gräva runt en god stund i handleden för att hitta någonstans att sticka. Han poängterade att jag verkade ha väldigt hög smärttröskel.
Det kändes dock lite när han råkade sätta den i benet, då sved det till ända upp i tummen. Jag upptäckte efterhand att skakningarna gav med sig lite när jag lyfte upp benen. Då började jag fundera på ifall det var en nerv som kommit i kläm. Det fick jag aldrig bekräftat om det kunde vara.
l
Under tiden jag låg och väntade på resultat började kroppen istället för att darra och skaka att krampa. Det kom från ryggen någonstans och drog till så att jag inte kunde hjälpa att följa med.
Jag blev mer och mer frustrerad över att jag inte hade kontroll över kroppen längre. Och jag var så fruktansvärt trött. Helt utmattad verkligen, när kramperna gav med sig lite en stund somnade jag och sov en stund.
Ju längre tid som gick desto mer gav kramperna med sig. Vi kom in vid halv ett till akuten och vi blev flyttade till medicinsk intensivvårdsavdelning vid fem på morgonen. Där var det mycket bättre att ligga.
Jens fick en egen stol som gick att luta och en pall till. Och jag fick en aningen bekvämare säng med lakan i.
l
Vi får frågan vad vi vill ha för fika, så det bjöds tydligen på nattfika. Vi fick lite mackor och äppeljos.
Sen kom de in och sa att jag fick stanna till morgonen för observation.
Jag trodde då att de menade morgon vid sju kanske åtta. Det visade sig att läkaren inte dök upp förens vid nio.
På morgonen efter en orolig natt så kom det en sjuksköterska och tog ekg på mig igen. Det såg då ännu lugnare ut än tidigare. Det var mitt tredje ekg sen jag satte mig i ambulansen.
Han tyckte att jag hade låg puls för att vara gravid. Men det vet jag ju att jag har så det var ju inget problem.
De kom in och tog ytterligare blodprover. Till slut fick jag prata med läkaren.
l
De kunde inte hitta något direkt fel på mig. Det enda som de visste säkert var att jag hade lågt koldioxidvärde i blodet. Och väldigt hög syresättning. Annars kunde de inte se något speciellt.
Läkaren försökte hävda att jag hyperventilerat. Vilket jag är helt säker på inte var problemet. Just för att jag var lugn genom hela fasen. Jag satt till och med och skojade med hon i ambulansen. Hon ville förklara kramperna med koldioxid bristen också. Vilket jag nu i efterhand tyckte var konstigt också då kramperna började i samband med att hjärtat flaxade runt så mycket medans jag fortfarande satt i soffan och tog det lugnt.
Hon sa att bortdomningarna kunde bero på det också. Men jag kände ju bortdomningar och yrsel innan jag fick skakningarna.
l
Det känns helt enkelt som de missat något. Men de kan ju inte undersöka allt på en gång.
Jag får väl se om det händer igen helt enkelt. Om det inte gör det så är det ju bra. Om det gör det så kanske jag kan få ett svar och lite mer utförlig undersökning.
Jag funderar dock på om jag inte går och andas för ytligt hela tiden. Att koldioxidbristen som de påvisade kan bero på det. Jag måste verkligen anstränga mig för att ta djupa andetag.
Får se om jag kan få en vanlig läkartid inom nästa vecka. Tills dess är jag sjukskriven via föräkringskassan.

Vad som fortfarande behövs

Plastad frotte
Leksak till barnvagn
Skötbädd
tvättlappar
skötväska
blöjhink
amnings-bh
amningsinlägg
nappflaska
badbalja
strumpor
mössor
kräkhandukar
babygym
nappar
bitring
vagga
  • Plastad frotte
  • Leksak till barnvagn
  • Skötbädd
  • tvättlappar
  • skötväska
  • blöjhink
  • amnings-bh
  • amningsinlägg
  • nappflaska
  • badbalja
  • strumpor
  • mössor
  • kräkhandukar
  • babygym
  • nappar
  • bitring
  • vagga
Det är en hel del som saknas fortfarande. Tänk att något så litet behöver så mycket.
Men vi har i alla fall större delen av de större sakerna som kostar mycket pengar och det är ju skönt.
Idag är det kursdag, ska hålla danskurser hela dagen. Vi startar med en privatkurs vid tre och slutar med en foxkurs vid nio. Det blir en hel del tid att stå upp idag alltså, men det går faktiskt bra.

Mysig höstkväll

Vi har varit ute och gått lite med hunden på kvällskvisten båda två för en gångs skull.
Och så har vi varit och köpt lite gotte, vinäger och salt chips.
Och mandarinder så klart!
Till det blev det lite gurkvatten, så himla mycket enklare att få i sig än vanligt kranvatten. Dricker på tok för lite vatten i vanliga fall. Det märks för att mina läppar har blivit så himla torra senaste veckan.
Och det brukar de aldrig vara.

Magen i v 28 (27+1)

Här är magen i två olika vinklar, svårt att bedöma hur pass stor jag är bara från sidan har jag insett.
Magen har varit ganska liten idag då han ligger i bakvägg.
I vanliga fall ligger han och bråkar i framvägg. Snart är den valmöjligheten slut så det är väl bara för kotten att njuta över den stora platsen han har i någon vecka till.


Barnmorskebesök!

Har nu varit hos barnmorskan, har pratat lite med henne om diverse saker.
Jag blev mätt och magen var nu 28 cm, förra gången tror jag den var 26 eller 27. Jag följer kurvan som jag ska.
Blodtrycket var också bra precis som vanligt, den här gången hade jag 120/65.
Det märks i alla fall att jag inte är helt otränad.
Jag frågade om jag fick väga mig också, jag vägde 74 kg med kläderna på. Med skor och allt.
Så lite mer än ett kilo kan man nog räkna bort.
Så jag har väl gått upp 5-6 kg tror jag. Fick inte reda på min startvikt.
Hjärtslagen lät bra och allt såg fint ut som vanligt.
Jag frågade om jag kunde få en krycka för att ichias kommer i kläm ibland och då kan jag inte gå. Men då fick jag höra av mig till sjukgymnasten. Det är så himla irriterande att man inte kan få allt gjort på ett ställe utan måste slängas runt på massor av olika ställen för att lösa problem som rör samma sak.
Lägger in en ny veckobild om en liten stund!

Ny vecka!

Nu är jag gravid i v 28!
Det ska fotas en ny bild imorgon så alla som kikar här får lite koll på hur utveckligen går.
Ska även skriva lite info om barnmorskan och hur mycket jag gått upp i vikt osv.
Nya inlägget kommer imorgon eftermiddag!

Full rulle!

I helgen har det rullat på ordentligt!
Först åkte vi ner och åt middag hemma hos mina föräldrar, Jens fick fisk (som mina föräldrar äter på lördagar generellt). Men det gick ner det också. Han har som tur är börjat vänja sig vid fisk nu! Det är ju bra om han gör det ist för att grina illa när vi ska äta fisk här hemma. Barn tar ju efter så himla lätt.
Sedan drog vi iväg in till mälarsalen och kikade på när en gammal kursledare till mig hade dynamisk foxkurs. Det var inget vi inte kunde så vi stog och kollade på mest.
Har man egna foxkurser så är man ju iaf inte helt novis.
Dansen började och vi dansade och dansade, och vilade lite ibland. Men inte så fasligt mycket faktiskt. Jag dansade större delen av kvällen. Jag satt under vissa danser med snabb bugg. Jag var lite orolig att jag skulle få ont i höften och magen men det gick faktiskt riktigt bra. Jag har börjat lära mig vart gränsen går, vilket är skönt.
Kotten i magen verkade tycka det var kul att få studsa runt lite också, så fort jag stannade så fortsatte han sparka till vi började dansa igen!
Vi åkte hem och jag fulade mig och åt först två cheesburgare och sen två pannkakor när jag kom hem till mina föräldrar. Under hela natten vaknade jag varje gång jag vände på mig bara för att magen var så ansträngd.
Men så fort jag kom igång på morgonen gick det över, sen har jag inte haft ont på hela dagen.
Vi åkte även hem till Jens morbror uppe i hälsingland tillsammans med Jens mamma och hennes man. Det var riktigt trevligt. Hunden var med också, han klagade lite på att åka bil så långt men väl framme så hade han väldigt roligt åt det mesta.
Vi kom hem i ganska lagom tid idag också, så det var skönt.
Imorgon ska jag till barnmorskan om jag minns rätt. Mäta magen och kika ifall jag och bebis följer kurvan som vi ska.

Lördagsnöje

Idag ska vi ta och åka ner till stockholm!
Vi ska gå på dans har vi tänkt. Och hälsa på lite folk.
Det kommer bli toppen, jag lär väl inte kunna gå imorgon men vad gör det!
Jag vet ju att jag bara behöver vila så är jag tillbaka till normalt stadie sen.
Men man får ju passa på medans man kan fortfarande.
Snart är jag för stor för att kunna dansa, iaf socialdans.
Danskurserna är ju inte alls lika ansträngande så där kommer det nog gå bra till slutet.

Hej då lungkapacitet!

Nu har man börjat märka av det ordentligt. Lungorna knuffas undan mer och mer.
Jag har nog bara hälften så stor lungkapacitet som innan. Jag är ju van att kunna andas som en hel karl.
Nu blir det att andas med små flämtande andetag.
Det blir värre när jag ätit eller druckit mycket. Som efter middagen, så sitter det i tills jag går och lägger mig. På morgonen kan jag andas någorlunda igen.
Men det försvinner så fort jag ätit frukost.
Kan inte äta så värst mycket heller, inte om jag brukar. Idag blev det två små köttbiffar och två potatisar, inte direkt den mängd som jag brukar få i mig när jag tränar i vanliga fall.
Efter middagen var jag supersugen på clementiner, det slutade med att jag åt två ca en timme efter middagen. Nu har jag haft ont i magen sen dess. I flera timmar alltså.
Anagligen för att det är svårt för magen att arbeta när det är så trångt.
Hjärnan säger ät mer, kroppen vägrar.
Naturens eget bantningssystem. Lär ju inte bli en sån som sväller upp till dubbla storleken i slutet av graviditeten iaf.

Uppe med tuppen

Mjaha mycket till sömn blev det inte i natt. Började planera en danslektion och kunde inte sova.
Mycket att tänka på.
Idag ska vi åka och undervisa på en lågstadieskola.
Har pratat med rektorn och hoppas att de har en audiosladd som vi kan koppla till datorn.
Om inte så får vi spela skivor ist.
Om jag bara lyckas vakna ordentligt först.

Skillnad

Här syns det tydligt att magen är olika stor beroende på hur kotten ligger. Samma dag kan jag vara ganska liten och sen ganska stor. Lite spännande ändå.
Han lägger sig utåt ibland och ibland kryper han uppåt och längre in.

Gravid cravings utan mål

Jag tror jag blir tokig snart, jag är så himla sugen på....jag vet inte vad.
Det är något som saknas helt enkelt.
Har rotat igenom alla skåp och kylen men jag kan inte komma på vad det är jag vill ha.
Jag tror jag är sugen på en viss typ av äpple.
Men affären är stängd och jag får vänta. Imorgon ska jag gå och snoka runt lite på ica och försöka komma på vad det kan vara jag vill ha så hemskt gärna.
Det är inte något sött iaf, och inte salt. Och inte för surt.
Man har ju hört talas om cravings men det här är ju bara löjligt.
Jag måste ju veta vad jag vill ha tycker jag.
Ska ta och köpa lite citron ocskå så jag kan dricka citronvatten, kanske lite apelsin också.

Nattuggla

Jahapp då var man här igen, på tok för sent för att det ska vara okej.
Halv fyra är klockan. Inte bra alls.
Men jag får skylla mig själv för att jag sov på tok för länge idag.
Fastnade på familjeliv som i vanlig ordning. Hemskt skoj att diskutera saker, ganska roligt att det är många som blir så upprörda av saker som är så upprörda av att prata om saker bara.
Men det är ju inte alla som klarar av att hålla en lugn ton när de inte håller med.
Allra helst när personer är anonyma kan de vräka ur sig diverse dumheter eftersom de sitter "säkert".
Dem är det inte så givande att agitera med.
Men nu börjar det bli för sent för att jag ska kunna hålla faktan jag har i huvudet i trim.
Det blir mest massa bladder och missar. Men det är skoj ändå.
Det är bra egentligen, för då får man användning för sånt man kan istället för att det läggs för långt bak i hjärnkontoret. Då blir det så förbaskat svårt att hitta sen.
Kotten skramlar vidare i magen, studsar runt och har sig. En riktig kick på revbenen idag, det är allt han har gjort för att missköta sig. Inte ens urinblåsan har han hopppat på. Väldigt skönt.

Dansmage

Nu har man lite ont i magen, men inget att gnälla om egentligen.
Våra elever var duktiga som i vanlig ordning!
Väldigt skoj att se det gå framåt för dem. Barnkursen går också riktigt bra nu.
Men man kan ju fråga sig hur länge till jag kan hålla det här tempot. Men nu går det helt okej i alla fall.
Imorgon ska jag försöka träna lite, kanske simma blir bra.
Det tar inte så mycket på magen.
Blir väl en timme som i vanlig ordning.
Syndade idag med en kanelbulle på kanelbullens dag. Vi fick ju en bulle var av en söt tjej som vi undervisar.
Så det blev bulle med mjölk när vi kom hem från kurserna.
Åt ingen riktig middag idag dock, det är ju lite dumt. Men mackor med grönsaker fick jag i mig iaf innan kursen började. Vi börjar ju redan vid fyra så det är precis så det inte blir sent nog för middag.
I vanliga fall äter vi ju matlådor när vi kommer hem vid tio men det blev inte av idag.

Mindre än 100 dagar kvar!

Tiden har gått fort, riktigt fort faktiskt.
Det är 96 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum.
Det är tre månader kvar tills vi har vårt lilla knyte här. Det är inte lång tid alls faktiskt.
Det kommer nog att gå snabbt, precis som den första tiden har gjort.
Sista veckorna har man ju dock hört att det ska vara en pina, och att det kommer gå så himla långsamt.
Men det kanske är lika bra, för då kanske det hinner sjunka in alltihop.
Problemen med kroppen blir färre och färre, har lite ont i ryggen ibland och det stramar över magen när jag vänder mig i sängen. Kliar lite under fötterna till och från men inget värre än det.
Humöret är kanske en aning hetsigare än i vanliga fall men inget extremt där heller.
Det som i början verkade som en evighet av lidande att vara gravid i nio månader har blivit mycket bättre än väntat. Så det är verkligen toppen.
Jag orkar saker igen, är trött men jag orkar i alla fall.

Drömmen i natt

Nu har mina konstiga drömmar satt igång igen.
I natt så drömde jag att jag kände på en annan gravids mage, det visade sig senare att det vara en karl som var gravid. Jag kände en fot som verkligen stack ut och bestämde mig för att ge mig på jakt efter en fot i min mage. Så jag puttar runt och känner efter ifall jag hittar någon fot.
Jag får tag på ett ben och en fot. Men på vaden på benet så sitter det fingrar, tummen och pekfingret på ena sidan. På insidan för att vara exakt och resten av fingrarna på motsatt sida.
Det var verkligen helt absurt och i drömmen drömde jag att jag vaknade och hade drömt och det var på riktigt.
Så när jag vaknade på riktigt ur drömmen så var jag inte säker på ifall det hade hänt eller inte.
Jag förstår verkligen inte vart jag fått den där sjuka drömmen ifrån. Att en bebis skulle ha fingrar på benen, lite creapy iaf.
Jag hämtade hem Jens från militären idag, det första han säger är typ att fråga ifall vi kan köpa pizza. Vilket jag tokvägrar för jag vill inte gå upp mer i fett nu.
Det räcker nu.
Det fick bli kötbullar med potatismos och brunsås och lingonsylt ist. Inte direkt nyttigt det heller men bättre än pizza i alla fall. Hade velat ha lite lax men vi har ingen hemma. Var lite sugen på något med ris också men det är också slut. Blir att åka och handla imorgon.
Jag kompenserar med ett äpple nu så jag får i mig lite fiber iaf :)

Magen v 27

Det växer och gror i magen.
Riktigt roligt att se, känner mig inte groteskt stor än och det känns skönt. Men känner mig lite som ett ägg med ben, tur att man kan gå normalt fortfarande iaf!
Jag vaknar flera gånger per natt för att jag vänder på mig och det spänner i magen när jag gör det. Det kan verkligen göra skitont, det är musklerna längst ner i magen som stretar. Ibland kan jag inte lyfta benen emot magen för att det gör så ont. Men det blir oftast när jag rört på mig mycket.
Hoppas det blir bättre, jag får mindre och mindre krämpor ju längre det går. Vilket jag inte trodde.

Ner på stan

Idag har jag varit sysselsatt hela dagen, mamma och pappa kom hit.
Vi gick ner på stan och gick runt dammarna lite sen så strosade vi lite i gallerian och kikade på saker.
Efter det så gick vi och åt mat på den grekiska restaurangen på gågatan.
Det var helt okej mat.
Jag åt nån fläsknosiette med kantarellsås och pommes.
Kotten har varit lugn idag, antagligen för att jag gungat runt så mycket på stan.
Och jag fastnar mer och mer för namnet jag hittade för någon dag sen. Ska prata lite mer med Jens om det så får vi se hur det blir.
Och idag på kappahl så såg vi supersöta bebiskläder som var gubbiga. 
Det är precis den stilen jag gillar, inte docksött utan han ska se ut som en liten farbror ^^

RSS 2.0